Guvernerka Zveze lions klubov Slovenije, mag. Breda Pečovnik je podelila priznanja ustanovnim članom kluba za dolgoletno humanitarno delovanje

Dne 11. aprila 2024 smo člani LION kluba Ribnica v Levstikovem domu v Velikih Laščah obeležili 25. obletnico ustanovitve kluba z dobrodelno glasbeno scensko predstavo z naslovom Glasba narave. Z občuteno, vrhunsko izvedbo so z glasbo, igro, kostumografijo in foto-video produkcijo navdušili izvajalci, avtorica predstave sopranistka Petra Vrh Vrezec, baritonist Al Vrezec, ki ju je na klavirju spremljal Tadej Horvat. V predstavi je sodelovala tudi Velikolaška vokalna skupina, ki je igrivo odpela tako avtorske kot znane ljudske pesmi. Predstava, ki gledalcev ni pustila ravnodušnih, saj nas je rdeča nit predstave, to je lepota narave, izginjanje živalskih in rastlinskih vrst zaradi naše sebičnosti in nesmotrnega ravnanja, še dolgo po doživeti predstavi silila k razmišljanju o negotovi prihodnosti življenja na našem planetu.

Lions klub Ribnica je v preteklih 25 letih delovanja zbral in nato razdelil preko 217.000,00 EUR sredstev, veliko večino občanom ter društvo (gasilskim, kulturnim, športnim itd.) in tudi javnim ustanovam (šolam, vrtcu, VDC, zdravstvenemu domu, CSD itd.) v občinah Ribnica, Sodražica, Velika Lašče in Loški Potok. Klub ima status humanitarne organizacije. Člani kluba delujemo prostovoljno, dobrodelno in povsem brezplačno.

Guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije mag. Breda Pečovnik se je s podelitvijo LIONS insignij slovesno zahvalila za dolgoletno, humanitarno delo ustanovnim in dolgoletnim članom našega kluba – Tatjani Devjak, Barbari Kosler, Olgi Tanko, Mirjam Trdan, Majdi Vrh, Alojziji Zakrajšek, Franciju Butu, Hubertu Koslerju, Juriju Rudežu, Leopoldu Trdanu in Primožu Zobcu.

Zahvaljujemo se izvajalcem predstave, guvernerki mag. Bredi Pečovnik in vsem gledalcem, ki so si vzeli čas in prišli na predstavo ter tako prispevali sredstva za posameznike in družine v stiski. Zahvaljujemo se tudi županu Občine Velike Lašče, g. Matjažu Hočevarju za gostitev dogodka, predstavnikom KUD Primož Trubar ter Društvu za ohranjanje dediščine Gradež za pomoč pri organizaciji tako zahtevne prireditve. Zahvaljujemo se vsem donatorjem in podpornikom za njihov nesebični prispevek, kar bo omogočilo izvedbo naše akcije pomoč ogroženim družinam.

Lions klub Ribnica

25 let delovanja Lions Ribnica